Durata de livrare: 1
Roșu rubiniu închis, cu arome fine de gem de prune și cuișoare. Pe palatin se simte plăcut, datorită gustului pătrunzător de prune, mure, vanilie și piper negru, taninurile catifelate conferind vinului o bună structură și o textură cremoasă. 50% din vin a fost maturat în baricuri de stejar timp de un an.
Se poate asocia cu diverse preparate românești sau internaționale din carne de porc sau vită. Merită încercat alături de costițe de porc marinate în sos barbeque și bine frăgezite la cuptor.
Fetească Neagră Premium este unul dintre cele mai apreciate vinuri produse de Crama Budureasca. În urma selecției, desciorchinării și zdrobirii strugurilor, mustul este fermentat în cisterne de inox timp de două săptămâni la temperatura de 29°C. După fermentația alcoolică începe fermentația malolactică datorită căreia vinul devine catifelat, cu taninuri moi. Când procesul de vinificație este finalizat, o parte din cantitatea totală a vinului se maturează în baricuri de stejar timp de aproximativ 5 luni, pentru ca vinul să capete astfel complexitate și arome unice.
Vin realizat din struguri culeși la maturitate deplină (D.O.C. – C.M.D. Dealu Mare).
Pentru o experiență gustativă deplină, recomandăm servirea vinului la o temperatură de 18 - 20°C.
Origine: Dealu Mare
Tip strugure: Feteasca Neagra
Tip vin: Sec
Culoare: Rosu