Galben auriu la culoare, cu arome interesante de flori de câmp și condimente exotice. Vinul este definit de gustul plăcut de caise și miere de albine, cu accente de fagure de miere. Persistența este foarte bună, iar textura este catifelată.
Poate fi servit alături de piept de pui la grătar, file de somon în sos de iaurt grecesc cu hrean, fructe de mare sau brânzeturi semidure.
Strugurii au fost culeși manual din viile noastre după ce au ajuns la maturitatea lor deplină, apoi fiind zdrobiți și puși în presă. Doar mustul obținut liber a fost folosit pentru obținetea acestui vin deosebit, câștigător de medalii internaționale de-a lungul timpului.
Fiecare soi a fost fermentat separat, folosindu-se drojdii de calitate superioară timp de 48 ore pentru a conferi mai multă intensitate aromelor. Chardonnay-ul a fost fermentat în butoaie de stejar american timp de aproximativ trei luni înainte să fie amestecat cu Tămâioasa Românească.
Vin cu denumire de origine controlată D.O.C. – C.M.D. Dealu Mare.
Se recomandă servirea vinului la o temperatură de 12 - 14°C.
A se păstra la loc întunecat și răcoros, cu o temperatură constantă cuprinsă între 10 și 16°C.
Recomandăm păstrarea sticlei de vin în poziție orizontală pentru a preveni uscarea dopului.
Origine: Dealu Mare
Tip strugure: Chardonnay
Tip vin: Sec
Culoare: Alb
Scrie un review