Vinificație: Imediat ce au atins temperatura optimă, strugurii au fost selectaţi cu ajutorul unei mese vibrante şi apoi desciorchinaţi cu blândeţe. Apoi au fost sortaţi cu atenţie cu ajutorul unei mese vibrante. Zdrobiţi fiind uşor, aceştia şi-au urmat cursul natural spre presă, unde au fost presaţi uşor cu o presiune de până la 0.3 bari. Mustul ravac a fost lăsat la decantare naturală, fiind imediat deburabat şi pregătit pentru fermentare. Încocularea s-a efectuat în 2 faze, secvenţial, prima cu T. Delbruekii, unde fermentarea a durat 7 zile la o temperatură de 12 grade C, apoi s-a încoculat cu Saccharomices Cerevisiae, ridicând temperatura la 14-16 grade C. Această ultimă fază, adică faza a 2-a a fermentaţiei a durat undeva la 4-5 zile, până la epuizarea zaharurilor din must.
Maturare: Maturare pe drojdii fine, în tancuri de inox. S-a efectuat câte un batonaj la fiecare 7 zile, timp de 4 luni.
Editie limitata la 9810 sticle
Tip strugure: Sauvignon Blanc
Tip vin: Sec
Culoare: Alb
Origine: Lechinta-Jelna
Scrie un review