Strugurii sunt recoltaţi manual, iar macerarea are loc în amfore de argilă. În timpul fermentării sunt folosite drojdii indigene, iar după macerare vinul este păstrat în amfore de argilă pentru minimum un an. Aceste operaţiuni permit îmbogăţirea maximă a vinului cu elemente care să-i asigure o culoarea intensă și o structură echilibrată.
Vizual: roșu rubiniu intens cu nuanţe purpurii.
Olfactiv: aromă cu nuanţe de fructe roșii și o mineralitate foarte pronunţată datorită maturării în argilă.
Gustativ: gust intens și complex, cu note de frișcă rezultate în urma fermentării malolactice în argilă.
Hanelore,
Un vin care mi-a oferit una dintre cele mai placute surprize din tot ce am gustat anul trecut.
RaspundeDesi sunt fan vinuri seci, le caut totusi pe cele cu gust bogat si complex, in care palatul sa fie rasfatat la final de un ecou care sa se pastreze in degustare.
Saperavi are in el o oarecare aroma de piper rosu, fara sa fie iritant. O savoare bogata, de care m-am indragostit. A devenit noul meu rosu sec preferat.
A fost util acest review?
1 persoana a considerat acest review util!