Durata de livrare: 1
În pahar se prezintă cu o culoare roșu închis. Un vin dens și cremos, cu arome bazate pe fructe roșii de pădure, condimente picante, nucșoară și piper. Gustul trădează accente de ciocolată neagră și nucă de cocos, iar țesătura de taninuri fine conduce către un final lung și armonios.
Se poate asocia cu preparate din carne de vită, berbec sau vânat cu sosuri delicioase. Încearcă acest vin alături de coaste de porc, platouri cu preparate tradiționale românești sau împreună cu brânzeturi maturate.
Vița de vie aleasă pentru obținerea acestui vin special are o vechime de peste două decenii. Având rădăcini la mare adâncime, oferă materie primă pentru vinuri cu arome intense și potențial extraordinar de învechire.
Mustul s-a obținut prin metoda ravac, iar procesul de fermentație a avut loc în cisterne de inox dotate cu sistem de recirculare a pielițelor în masa vinului, oferind o structură puternică și un caracter fructat tipic pentru soiul Fetească Neagră. Învechit integral în baricuri de stejar românesc și franțuzesc pentru o perioadă de 12 luni.
Vin cu denumire de origine controlată D.O.C. – C.M.D. Dealu Mare.
Se recomandă servirea vinului la o temperatură de 15 - 17°C.
A se păstra la loc întunecat și răcoros, cu o temperatură constantă cuprinsă între 10 și 16°C.
Origine: Dealu Mare
Tip strugure: Cabernet Sauvignon
Tip vin: Sec
Culoare: Rosu