Recoltarea strugurilor din câteva puncte cunoscute din vie, care înregistrează cele mai bune rezultate în fiecare an, permite producerea de Fetească Neagră care sintetizează caracteristicile soiului. Acest vin este produs numai din anii buni, atunci când natura se combină cu viticultura optimă pentru a permite obținerea celor mai bune vinuri. Timpul controlat în vasele de fermentare permite păstrarea structurii catifelate naturale a vinului Fetească Neagră, permițând aspectul fructat pronunțat. Strugurii plini de culoare și aromă au fost culeși manual pe timp de noapte, apoi vinificați cu atenție de către Nora Iriarte pentru păstrarea purității fructului. Micro-oxigenarea este, de asemenea, foarte importantă pentru a controla gustul plin și textura vinului.
Note de Degustare: Culoare rubiniu închis, cu roba violetă, limpiditate bună. Arome vegetale urmate de arome intense de fructe negre (prune, afine) și roșii (vișine, coacăze), împletite cu zahar brun, ușoare tente de vanilie, scorțișoară și piper. Aciditate foarte bună, corp mediu, se deschide frumos după decantarea de minim 30 minute, tanini copți, tineri și activi, ce susțin întreaga structură și anunță o evoluție bună în următorii doi ani. Final lung, aspecte de vișine coapte și condimente.
MAturare: 6 luni în butoaie de stejar francez (pădurea Allier) – producător: Tonellerie Dargaud&Jaegle.
Vinul este nefiltrat.